tiistai 24. helmikuuta 2015

Salaatteja


Grillikasvis-kuskus-salaatti. Kuskus suurimot kypsennetty ja maustettu suolalla, yrteillä ja öljyllä. Kasviksina erivärisiä paprikoita ja kesäkurpitsaa, voisi käyttää myös sipulia, kirsikkatomaatteja ja vaikka tuorekurkkua (mutta ei grillattuna) ja porkkanaakin.

Savuporo-perunasalaattia, gluteeniton ja maidoton. Perunaa, savupororouhetta, majoneesikastiketta, purjoa, omenaa, sipulia, suolakurkkua yms.

Kylmäsavulohinapit, usein kyllä laitamme päälle vielä kylmäsavulohiviipaletta. Käytämme pääsääntöisesti kala-lapin kylmäsavulohta. Väinämöisen palttoonapit pohjalla, mousse lohesta, suolakurkusta, tuorejuustosta, kermasta ja tillistä.

Hedelmäinen broileripastasalaatti: simpukkapastaa(gnocchia), säilykehedelmiä;ananaspaloja, persikkaa kuutiona, mandariinilohkoja. Nämä hedelmät kannattaa valuttaa melko hyvin ja sitten viinirypäleitä sekä vihreitä että tummia. Ja tietysti broileria paistettuna ja kuutioituna, itse käytän usein hunajamarinoitua tähän salaattiin. Majoneesin teen itse, lisään siihen currya, sokeria ja suolaa sekä vähän pippuria. Joskus olen laittanut vähän sitruunamehua piristykseksi. Majoneesin maustaminen on aika oleellinen juttu, currya ei kannata laittaa liikaa, mutta ei myöskään liian vähän, varotellen lisäämällä ja maistelemalla saa oikean suhteen. Itse käytän Meiran currya, joskus toisen valmistajan currylla en ole onnistunut saamaan sitä tiettyä ominaista makua.

Porkkanaleivoksia sulatejuusto-tomusokerikuorrutuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti